Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

close

Lac pentru lemn ecolasure extra Kober, Wenge, 2.5 L

Click pentru a mari dimensiunea

4448
In stoc
122,00 lei
/ bucata


Calitate garantata a produselor
Transport personalizat prin flota Cipcos Mar in functie de comanda
26 de ani de experienta


Lac pentru lemn ecolasure extra Kober

Descrierea produsului: 

Sistemul de protectie pentru lemn “ECOLASURE” este un sistem pe baza de rasini acrilice/ alchidice modificate in dispersie apoasa, ce confera caracteristici de protectie impotriva fungiilor, mucegaiurilor, insectelor, albastrelii, precum si rezistenta la intemperii si radiatii ultraviolete si este format din urmatoarele produse:

• Impregnant “ECOLASURE” IG8000

• Protector “ ECOLASURE EXTRA” seria IG8200

Utilizare:

-“ECOLASURE” impregnant IG8000 si “ECOLASURE EXTRA” protector in dispersie apoasa seria IG8200 se utilizeaza la impregnarea, respectiv protectia obiectelor din lemn de rasinoase sau foioase exploatate in mediu exterior si interior.

-“ECOLASURE” impregnant IG8000 asigura protectia contra factorilor atmosferici si biologici (fungi, mucegaiuri, albastreala), inclusiv protectia elementelor din lemn ingropate. Este obligatorie utilizarea impregnantului IG8000 in cazul lemnului de rasinoase.

-“ECOLASURE EXTRA” protector in dispersie apoasa seria IG8200 asigura protectia contra factorilor atmosferici si biologici (fungi, mucegaiuri, albastreala, insecte).

-Sistemul “ECOLASURE” (format din impregnant IG8000 si protector IG8200) la exterior se poate utiliza la acoperirea si protectia cabanelor, baracilor, balustradelor, balcoanelor, elementelor de acoperis si binale, garajelor, gardurilor, bancilor, etc.

-Sistemul “ ECOLASURE “ confera o durata de protectie de pana la 8 ani , functie de conditiile climatice si de natura suportului, modul de pregatire al acestuia, conditiile, modul de aplicare si numarul de straturi aplicate (conform schemei de asigurare a protectiei functie de gradul de expunere din anexa 1).

Pentru a asigura protectie la EXTERIOR se recomanda aplicarea astfel:

-Pasul 1: impregnarea lemnului cu 2 straturi de impregnant seria IG8000

-Pasul 2: aplicarea a 2-3 straturi de protector ECOLASURE EXTRA colorat seria IG8200 la minimum 2 ore de la impregnarea suprafetei cu impregnant seria IG8000.

Nu se recomanda ultimul strat incolor (deoarece se pierde rezistenta la radiatii UV).

Al 3- lea strat de protector ECOLASURE EXTRA seria IG8200, se recomanda doar la piesele expuse puternic la intemperii, ca: glafuri, ferestre in exterior, pereti din lemn expusi la exterior, garduri si elemente din lemn aferente, acoperisuri din sindrila, dranita.

Pentru a asigura protectia la INTERIOR se recomanda 2 straturi de ECOLASURE EXTRA seria IG8200 si este folosit la acoperirea si protectia tavanelor, podurilor, constructiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, peretilor interiori (acolo unde este necesar), etc.

Produsele asigura protectia substraturilor din lemn exploatate la exterior in conditiile clasei de risc 3, conform EN 335-1. 

IMPREGNANT PENTRU LEMN IG8000:

• asigura o protectie eficienta a lemnului

• absorbtie usoara in lemn

• reduce uscarea si umflarea lemnului

• asigura protectia microbiologica (fungii, insecte, mucegaiuri, albastreala) a lemnului

• asigura hidrofugarea lemnului si rezistenta buna la murdarie

PROTECTOR PENTRU LEMN IG8200:

• lazura groasa pe baza de apa

• asigura protectia microbiologica la fungi, mucegaiuri, albastreala, insect

• rezistenta la intemperii

• rezistenta la radiatii ultraviolet

• protejeaza si coloreaza lemnul exploatat la exterior si interior.

Compatibilitate:

Nu se recomanda amestecarea produselor ECOLASURE cu alte produse.

Depozitare:

-in spatii inchise, uscate, acoperite, aerisite, ferite de actiunea intemperiilor si radiatiilor solare, departe de surse de foc, la temperaturi cuprinse intre 5-25°C. 

Detalii de aplicare:

Nu se recomanda diluarea produselor ECOLASURE

Metoda de aplicare:

• pensulare: se aplica la vascozitatea de livrare

• pulverizare cu aer, in conditii profesionale: se aplica la vascozitatea de livrare

Consum specific:

• pana la 17 m2 /l/strat

Consumul poate varia in functie de conditiile de aplicare (natura lemnului, metoda de aplicare, conditiile de mediu, natura si pregatirea suprafetei). 

Pregatirea produsului:

Inaintea deschiderii ambalajului se sterg de pe acesta urmele de apa, ulei, grasimi sau alte impuritati mecanice pentru prevenirea contaminarii produsului. 

Conditii de aplicare:

• temperatura mediului: 10-30°C

• umiditatea relativa a mediului: maximum 70%

• nu se aplica pe lemn neuscat

Atentie!

A nu se lucra sub 5°C. Instrumentele de aplicare se spala cu apa imediat dupa utilizare.

Aplicarea protectorului ECOLASURE EXTRA seria IG8200 se face prin pensulare in lungul fibrei.

Pentru a asigura protectie la exterior, se recomanda aplicarea astfel:

• impregnarea lemnului cu 2 straturi de impregnant seria IG8000

• aplicarea a 2-3 straturi de protector ECOLASURE EXTRA colorat seria IG8200 la minimum  2 ore de la impregnarea suprafetei cu impregnant seria IG8000;

 Nu se recomanda ultimul strat incolor (deoarece se pierde rezistenta la radiatii UV); al 3-lea strat de protector ECOLASURE EXTRA seria IG8200 se recomanda doar la piesele expuse puternic la intemperii, cum ar fi: glafuri, ferestre in exterior, pereti din lemn expusi la exterior, garduri si elemente din lemn aferente, acoperisuri din sindrila, dranita.

 Pentru a asigura protectia la interior se recomanda 2 straturi de ECOLASURE EXTRA seria IG8200.Culorile se pot amesteca intre ele

Marca
Kober
Cant. / ambalaj
2.5 l
Consum
pana la 17 m2 /l/strat
Culoare
wenge
Pret per
bucata

Momentan nu este adaugat niciun review referitor la produsul Lac pentru lemn ecolasure extra Kober, Wenge, 2.5 L. Autentifica-te pentru a lasa primul un review.